Kuplung csere és szerviz

A kuplungtárcsa olyankor nem szokott kopni, amikor az autó halad, mert a súrlódó felületek össze vannak szorítva, és együtt forognak. Kopás csak a jármű induláskor és sebességváltás idejében történik, amikor a más-más sebességgel forgó tárcsák érintkeznek. Ekkor a kopás mellett fokozott melegedés is jelentkezik, és minél nagyobb a terhelés, annál fokozottabb mértékben. A legnagyobb igénybevételre akkor van szüksége, amikor emelkedőn indulunk el. Ilyenkor a tárcsa a hőhatástól megsülhet, és a kialakult tükrös felülete miatt a megfelelő tapadás nem lesz meg, így a kuplung csúszni fog. Az ilyen esetben az autó nem gyorsul, hiába pörög a motor. A kuplung csúszását nem csak a megégése okozhatja, hanem a normálisan használt, de időközben elvékonyodó, elöregedő tárcsa is. Azonban akinek csúszik a kuplungja és így közlekedik, azt hamarosan egy nagyobb pénz kiadás is követni fogja, ha nem megy idejében el az autószervízbe, mivel a túlmelegedés más károkat is idéz, például a lendkerék felületén és az acél nyomólapban is károsodást okoz. Emiatt, kuplungcsere alkalmával ezeket az alkatrészeket is meg kell vizsgálni. Kétes esetekben a nyomólapot is ki kell cserélni, mert a szerelés díja több mint az alkatrész ára.

Amikor a kuplung szettet cseréljük le kell szerelni a váltót a motorblokkról, ami fokozott tapasztalatot és tudást igényel. A kuplungok cseréjénél három szerkezetet kell lecserélni. A kuplung tárcsáját, szerkezetet és a kinyomó csapágyat. Sok járműnél kettős tömegű lendkerék van. Gyári előírás, hogy kuplung szett cseréje alkalmával ezt is ajánlott cserélni.

Az autószerviz elérhetőségeinken felveheti a kapcsolatot velünk időpont egyeztetés céljából.

Autószerelő állás

Rohamosan fejlődő autószerviz keres szakképzett, munkájára igényes önállóan dolgozni tudó autószerelő kollégát, kiemelt bérezéssel. Elvárásunk az autószerelő tapasztalat és gyakorlat, precizitás és ha kell csapatmunka. Legalább 2-3 éves Autószerelő munkavégzés. Nagyon fontos, hogy önállóan képes legyen a munkavégzésre.

Végzettségi elvárások:

Szakmunkásképző vagy Középiskola, de a legfontosabb, hogy szeresse az autószerelő szakmát.

Munkaidő: hétfőtől – péntekig.

A munkaidő főállású munka

Lehetőleg jogosítvánnyal rendelkezzen.

Jelentkezhet az autószerviz elérhetőségein.

Fék és ABS szerviz

Fékszerviz Budapest. Várjuk szervizünkben ha fékjavításra, fék beállításra van szüksége járművének. Precíz szakszerű munkavégzés. A legtöbb jármű megfelelő időben való megállításához és lassításához fékrendszerre van szükség. A jármű lassulása következtében hő szabadul fel a féktárcsa és a fékbetétek között. A járművünk fékrendszerét ajánlott alkalmanként átvizsgáltatni és az elhasználódás mértékét felmérni, hogy a megfelelő időben szervizeltessük.

A jó állapotú fékrendszer szükséges a biztonságos közlekedéshez.

Tovább olvasom →

Autószerviz árak

Ha autóját, kisteherautóját nálunk javíttatja, akkor nem számolunk munkadíjat járműve átvizsgálásáért. Minden autó és kisteherautó más és mindhez más alkatrészek szükségesek, ezért valamelyik típus gyorsabban, valamelyik lassabban szerelhető. Ebből kifolyólag kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy pontos javítási árat tudjunk közölni Önnel.

Alkatrész árak: Autószervizünk igyekszik a lehető legjobb áron megszerezni az alkatrészt, a minőség figyelembevételével.